Push to the Toppers

In juni 2021 vervult ultraloper Serge Van Autreve zijn ultieme droom: een pelgrimstocht van 22 dagen, 1056 km al lopend van Elversele tot de top van de Mont Ventoux.

En hij doet dit niet alleen:

De Pusher: (duwer)

Serge Van Autreve; ° 11/5/1966

Ik wil tijdens mijn pelgrimstocht jongeren duwen in een rolstoel die net zoals ik een speciaal avontuur willen beleven. Dit laat hen toe om op een bijzondere manier doorheen Frankrijk te reizen.

Ik heb hen nodig om mijn doel te bereiken. Zij zijn de mentale kracht die mijn lichaam zuurstof geeft, ik ben het lichaam dat bij hen te zwak is geworden.

De Toppers: (mede-reizigers)

Samuel Van Tuyckom; ° 18/10/2002

Drie jaar geleden kreeg ik de diagnose van Ataxie van Friedreich, dit is een degeneratieve aandoening die in Belgie nog zeer ongekend is maar vergelijkbaar met ALS.

Deze ziekte is ongeneeslijk en onvoorspelbaar naar levensverwachting toe. Helaas heb ik het ganse pakketje van symptomen: moeilijk stappen, moeilijk praten en slikken, verdikte hartspier, fijne motoriek problemen, …

Ik droomde ervan om freerunner te worden. Daarom mis ik het ook enorm om te springen en te lopen, nu gaat alles langzaam, mijn lichaam wil gewoon niet meer doen wat ik in mijn hoofd nog zo graag zou doen. Dat is een van de redenen dat ik zo graag mee wil doen… ook om via deze weg de attentie te vragen van mensen voor deze vreselijke ziekte

Fien Verstraete; °

Ik ben bijna 17 jaar en ik kom uit Ingelmunster (West-Vlaanderen) Ik moet zeggen dat de voorbije 6 jaren voor mij volledig overkop gegooid zijn.

Er startte een reis voor mij waarvan ik niet besefte dat ze zo lang zou blijven duren. In 2014 kreeg ik pijn aan mijn enkel, 6maanden later kreeg ik de diagnose ‘CRPS’. Complex Regionaal Pijnsyndroom. Dit is een chronische pijnaandoening waarbij het zenuwstelsel verstoord is. CRPS is ook bekend als de zelfmoordziekte door de pijnen.

Vreselijke pijn 24/7.

CRPS was aan het winnen Ik was hopeloos en wou niet meer leven. Mentaal was ik op en ik belandde in de psychiatrie.

Na 6jaar maakte ik de keuze om mijn linkerbeen te laten amputeren. Het kon me niet schelen of ik nog zou kunnen stappen of staan, zolang ik maar van die pijn af was.

Op 10 augustus 2020 is de operatie doorgegaan. Nu, 3 maanden later kan ik zeggen dat ik volledig pijnvrij ben en op de goede weg ben in het stappen! Ik sta er weer.

Ik ben niet perfect maar dat is oké. Ik strijd om mentale problemen bespreekbaar te maken. En Ik wil CRPS onder de aandacht brengen en artsen er alert voor maken.

Ook wil ik dat er onderzoek gebeurd naar een correcte behandeling voor CRPS.

Ik kijk er naar uit om samen te werken met pushthetop. stap per stap, dag per dag.

Liefs, Fiene.

Jullie kunnen de weg die ik afleg volgen op mijn Instagrampagina @fiene’s fight  

“Den Pache” … Cook on wheels

Patrick De Smedt alias “Pache” baat in Bornem De Pacherie uit. Als traiteur/cateraar samen met zijn drang naar avontuur, vormt hij de perfecte reisgezel.

Pache legt de tocht af per fiets en neemt hierbij ook zijn eigen keuken mee.

De maaltijden onderweg worden dus verzorgd door een professionele traiteur die ons bij elke aankomst laat genieten van de plaatselijke specialiteiten.


Wil je deze tocht op één of andere manier ook zelf meemaken?


Advertentie
%d bloggers liken dit: