In de media

Wat er over ons wordt verteld

Mededeling in de schoolkrant van het BERNARDUSTECHNICUM in Oudenaarde november 2020:

De inspirerende quote op de affiche is van Samuel Van Tuyckom, leerling uit 6BCV. Samuel kreeg drie jaar geleden te horen dat hij lijdt aan Ataxie van Friedreich, een zeldzame en ongeneeslijke spierziekte vergelijkbaar met ALS. Symptomen zijn onder andere moeilijk praten, problemen bij het stappen en een verdikte hartspier. Voor verplaatsingen van meer dan 50 meter is Samuel aangewezen op een rolstoel. Aangezien hij de lessen op school niet meer kan bijwonen, krijgt hij de kans om van thuis uit les te volgen via een individueel aangepast curriculum. Op die manier blijft hij toch deel uitmaken van onze schoolgemeenschap.  Samuel blijft echter niet bij de pakken zitten. Hij wil alles halen uit het leven dat hem nog rest en gaat met Push to the top een ambitieus avontuur aan. Dit bijzondere initiatief bestaat uit 2 grote evenementen. Het eerste evenement gaat door op vrijdag 18 december. Ultraloper Serge Van Autreve zal Samuel dan in zijn rolstoel van Oudenaarde naar Temse duwen.  Het startschot van de looptocht wordt ’s ochtends op de campus Gelukstede gegeven, waarna er een passage over de speelplaatsen van Hoogstraat 10 en 20 op het programma staat. Na circa 80 kilometer zullen Samuel en Serge in de namiddag hun eindbestemming bereiken.
In april 2021 volgt nog een grotere uitdaging. Serge zal Samuel dan al lopend van Elversele tot op de top van de Mont Ventoux duwen, een tocht van maar liefst 22 dagen en 1056 kilometer lang! Tijdens de pelgrimstocht doorheen Frankrijk zullen de twee elkaar meer dan ooit aanvullen. Serge is het lichaam dat bij Samuel niet meer meewerkt, terwijl Samuel met zijn mentale wilskracht Serges lichaam net zuurstof geeft. Een mooie gedachte, die ook perfect aansluit bij ons jaarthema ‘Geef zuurstof aan je toekomst’.  Zowel tijdens de loop naar Temse als tijdens de tocht door Frankrijk zal er geld ingezameld worden voor Project U-turn. Deze vzw organiseert avontuurlijke activiteiten voor personen met een fysieke beperking. Bovenal willen Serge en Samuel met hun actie ook een stem geven aan jongeren in een rolstoel. Hun mentale kracht is immers een voorbeeld voor ons allemaal! 

Wij doen mee aan de Warmste week met ons project onder de naam Charity Run Push tot he Top.

Tijdens deze actie op 18/12/2020 lopen we van Oudenaarde (BERNARDUSTECHNICUM; de school van Samuel) naar Elversele (Tapas Bar Onder den Toren). Wij geven telkens ook een boodschap door van burgemeester naar burgemeester tussen volgende dorpen/steden: Oudenaarde – Oosterzele – Wetteren – Zele – Temse.

We starten rond 08:30 vanop de school met een erehaag tot in Oudenaarde. Sportieve leerlingen zullen een stukje meelopen.

In Oudenaarde is er een korte stop gepland bij de burgemeester. Van daaruit gaan we naar Oosterzele waar de boodschap van burgemeester tot burgemeester doorgeven. Er is ook een stop gepland in het Orthogogisch centrum De Beweging.

Vanuit het centrum De Beweging lopen we naar het Sint Lodewijkinstituut in Wetteren war we de burgemeester van Wetteren zullen ontmoeten. Vanuit Wetteren lopen we dan door tot Temse (Elversele: Onder Den Toren) waar we worden ontvangen door de Burgemeester van Temse

Een mooi artikel over ons op Spierziekten Nederland:

https://www.spierziekten.nl/nieuws/artikel/faer-samuel-reist-naar-de-mont-ventoux/

Begin augustus kregen we (dankzij de steun van alle mensen die al polsbandjes hebben gekocht) van U/Turn een rolstoel zodat we kunnen beginnen trainen voor de huzarentocht.
Er werd gelopen van Steendorp tot Elversele en bij aankomst hadden we een zeer boeiende ontmoeting met wielercommentator José De Cauwer en wielerlegende Hennie Kuiper.

Onze deelname aan de marathon van Kruibeke ging niet ongemerkt voorbij!

Marathon van Kruibeke

Op zondag 1 maart was het zover: voor de eerste keer zou Samuel een lange afstand in de rolstoel afleggen: doel is de volle 42 kilometer van de marathon van Kruibeke uit te lopen. De weergoden waren ons niet zo goed gezind. Vooral de wind zorgde ervoor dat Serge en Samuel tot het uiterste moesten…

Marathon Kruibeke

Op 1 maart 2020 nemen we deel aan de marathon van Kruibeke. Hierbij alvast enkele sfeerbeelden van de voorbereiding:

MUSIC FOR LIFE 2017


Mijn blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.

Advertentie
%d bloggers liken dit: